• PANČEVKA SANJA PERIĆ: Moj san su Olimpijske igre

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sedamnaestogodišnja učenica pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“ Sanja Perić je državna kao i međunarodna šampionka u badmintonu već duži niz godina.

    Prošle godine Sanja je na međunarodnom takmičenju Serbian U17 & Youth International, koje je održano Novom sadu, u singlu osvojila bronzanu medalju. Na istom takmičenju je u mešvitom dublu sa Aleksandrom Jovičićem, osvojila srebrnu medalju. Prethodnih godina osvajala je prestižne nagrade na prvenstvu Srbije, kao i na Vojvođanskom i Balkanskom U17 šampionatu.

    Sanja kaže kako je za badminton saznala u svojoj osnovnoj školi.

    – Kada sam imala deset godina trenirala sam ritmičku gimnastiku, nakon jednog od treninga slučajno sam videla plakat za treninge u Badminton klubu „Pančevo“. Probala sam i to je bila ljubav na prvi pogled. Badminton je drugačiji sport – u njemu se razvija svaki mišić i gradi sjajna kondicija, motorika kao i elegancija. Posle dva meseca treniranja moji tadašnji treneri Ivan Kovačević i Milica Uskoković rekli su meni i mojim roditeljima da sam veliki talenat i da imam dobar potencijal. Njima sam veoma zahvalna jer su mi četiri godine pružali punu pažnju na treninzima i pomagali mi da jako brzo napredujem, objašnjava nam Sanja.

    U Badminton klub „Beograd“  je prešla 2017. godine zbog, kako kaže, boljih uslova koji su joj se pružali za treninge i razvijanje njenog talenta. Trenutno, Sanja trenira dvanaest puta nedeljno – svakog dana, osim nedelje, po dva puta dnevno.  Za njen sportski napredak zaduženi su trener Nikola Mijačić i Sselektor Milan Barbir. Sanja kaže da je zahvalna porodici, prijateljima i školi na stalnoj podršci na takmičenjima.

    U Srbiji se dugi niz godina održavaju sportski kampovi, jedan od badmitnoskih kampova koji je Sanja izdvaja je onaj u Karatašu. U pitanju je internacionalni kamp za mlade perspektivne sportiste koji se organizuje od 1991. godine, a kroz njega prolaze mladi sportisti sa svih strana. Kako nam Sanja kaže, ove godine je kamp je bio sjajan i održan je uz poštovanje svih potrebnih epidemioloških mera, sa sjajnim uslovima za razvoj nje i ostalih badmintonskih kolega.

    Njoj je, kao reprezentativki naše zemlje, veliki san da dođe do Olimpijskih igara, kao i do svetskog prvenstva:

    – Moja velika želja je da napredujem dovoljno da bih išla na Olimpijske igre kao i na svetsko prvenstvo. U Srbiji se razvija badmintonska scena, i naš badminton će biti jedan od najjačih Evropi, rekla nam je Sanja.

    Sanja kaže da joj inspiraciju za razvoj i napredak u svom sportu pružaju njene nagrađivane kolege: Luka Milić, Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Marija Sudimac kao i njena partnerka u ženskom dublu Anđela Vitman sa kojom je osvojila bronzanu medalju na takmičenju Serbian U17 & Youth international 2018.

     

    Sedamnaestogodišnja učenica pančevačke Gimnazije Sanja Perić je državna kao i međunarodna šampionka u badmintonu već duži niz godina. Prošle godine Sanja je na međunarodnom takmičenju Serbian U17 & Youth International, koje je održano Novom sadu, u singlu osvojila bronzanu medalju. Na istom takmičenju je u mešvitom dublu sa Aleksandrom Jovičićem, osvojila srebrnu medalju. Prethodnih godina osvajala je prestižne nagrade na prvenstvu Srbije, kao i na Vojvođanskom i Balkanskom U17 šampionatu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport