Sport

STRELJAŠTVO: Uspešan vikend za SD "Pančevo 1813"

Izvor: 
013info Pon, 13/02/2023 - 18:16Proteklog vikenda je u Novom Sadu, održano Finale Kupa SS Srbije po A programu, za juniore i seniore standardnom vazdušnom puškom i pištoljem. Nastupilo je 4 takmičara u juniorskoj i 7 takmičara u seniorskoj konkurenciji, iz Streljačke družine ''Pančevo 1813'', koji su se plasirali u najboljih osam po kategoriji.

Aleksa Rakonjac je ponovo dokazao svoje vrednosti najboljeg juniorskog reprezentativca, i borio se u konkurenciji juniora, seniora i za ekipu seniora puškom. 

Najpre je osvojio titulu juniorskog šampiona, pobedivši u osnovnom meču sa 624,9 krugova, i finalnom duelnom meču pobedivši svog novosadskog kolegu iz reprezentacije Petra Erdei, sa ubedljivim rezultatom od 16:2. 

Zatim je bio drugi u osnovnom meču seniora sa rezultatom od 628,4 kruga, izborio se za finalni duel čime je osigurao srebrnu medalju. Vodio je do 14:14, kada je reprezentativac iz Kragujevca, Milutin Stefanović, izjednačio i pobedio sa 14:16 medalju. 

Rezultatom od 628,9 krugova, Aleksa je znatno doprineo osvajanju četvrtog mesta ekipe seniora puškom Streljačke družine ''Pančevo 1813'', za koju su nastupili i Gabriel Dautović sa 617,2 i mlađi junior Nemanja Đorđević sa 575,5 krugova, a do očekivanog trećeg mesta je nedostajalo samo 3,8 krugova.

aleksa_rakonjac.jpg

 

Iva Rakonjac je sa rezultatom od 620,1 krugova bila deveta juniorka puškom, a za borbu za medalje joj je nedostajalo samo 0,8 krugova.

Marko Ninković  je takođe oba dana takmičenja dokazao svoje vrednosti juniorskog reprezentativca i borio se u konkurenciji juniora, seniora i za ekipu seniora pištoljem. Najpre je bio drugi u osnovnom meču juniora sa 555 krugova, izborio se za finalni duel, čime je osigurao srebrnu medalju, izjednačio sa 14: 14 , ali je njegov kolega iz reprezentacije Luka Milošević, iz beogradskog Akademca, ostvario bolji poslednji hitac i pobedio sa 14: 16. Zatim je bio šesti u osnovnom meču seniora, sa rezultatom od 563 kruga, i završio finalni meč kao osmi senior pištoljem. 

Rezultatom od 563 kruga, Marko je znatno doprineo osvajanju četvrtog mesta ekipe seniora pištoljem Streljačke družine ''Pančevo 1813'' za koju su nastupila još dva juniora Velimir Ninković sa 543 i Stefan Kešišjan sa 529 krugova, što je veliki uspeh u konkurenciji od sedam ekipa.

Već sledećeg vikenda pančevački mladi takmičari će nastupiti na Prvenstvu Srbije za juniore u Smederevu.
MarketingNajnovije vesti