Mlađan Dinkić Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Bivši Dinkićev savetnik objasnio kako je narodu obećano 1.000 evra

Izvor: 
Beta Sre, 17/08/2022 - 08:22Igor Avžner, stručnjak za politički marketing i član tima Zdravka Ponoša, osvrnuo se na period kad je bio savetnik ministra finansija Mlađana Dinkića.
Govoreći za Nova.rs o obećanju građanima da će dobiti akcije vredne 1.000 evra, Avžner je rekao da je Dinkić znao da pomenuta cifra nije moguća.
 
On je objasnio i kako je došlo do saradnje sa nekadašnjim ministrom.
 
"Sa Dinkićem sam išao u srednju školu i na fakultet. Svirali smo zajedno. Bio je uvek ambiciozan. Pozvao me 1997. da mu pomognem oko G17, kasnije oko G17 Plus. Kada je nevladina organizacija postala stranka, a naročito od kad je smenio Labusa, mnoge stvari su se promenile. Nagore. Što kažu: 'Kad ti moć udari u glavu'", opisao je Avžner svoj odnos sa Dinkićem.
 
Na pitanje da li je obećanje Mlađana Dinkića o 1.000 evra akcija bila svesno smišljena laž, Avžner je rekao da je tadašnji ministar finansija veoma dobro znao da ta cifra nije moguća.
 
"Čuo sam kada su mu predočavali da je maksimum uz dobru prodaju NIS ispod 600 evra. Iako sam bio protiv toga, odlučio je da obeća 1.000. To je za njega bio početak kraja u politici, a Tadić je dobio predsedničke izbore u velikoj meri zahvaljujući i tom obećanju", podsetio je Avžner.MarketingNajnovije vesti