• Danas je poslednji dan za prijavu za 100 evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas je poslednji rok da se građani Srbije prijave za državnu pomoć u iznosu od 100 evra.

    Za ovu pomoć prijavljuju se mladi, uzrasta od 16 do 29 godina, a isplata kreće 1. februara.

    Ministar finansija Siniša Mali objavio je juče da se prijavilo više od 1.000.000 građana.

    Ako imate bilo kakav problem prilikom prijave koja se vrši preko sajta Uprave za trezor, na istoj adresi možete to i prijaviti.

    Ministar finansija Siniša Mali je naveo da je pomoć mladima od 100 evra u potpunosti opravdana ekonomska mera. Ona, prema njegovim rečima, predstavlja podsticaj za mlade i pokazuje koliko je država jaka i stabilna.

    „Nama je bio cilj da stvorimo lepu atmosferu, da širimo optimizam među mladima, i da vide da je država tu za njih, da smo jaki, stabilni, da imamo snage da pomognemo i njima“, istakao je Mali.

    Vodič: Kako do 100 evra za mlade

    Država je pripremila novu meru za pomoć građanima. Reč je o isplati po 100 evra pomoći u dinarskoj protivvrednosti mladima, tačnije svima od navršenih 16 do navršenih 29 godina.

    Zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći stupio je na snagu 13. januara 2022. i taj datum se uzima kao presečni za to ko ima pravo na 100 evra (građani koji na taj dan ispunjavaju navedenu starosnu granicu mogu da ostvare pravo na pomoć).

    Prijava za ovu vrstu pomoći moguća je od 15. do 30. januara 2022. godine, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor.

    Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa.

    Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

    Isplata pomoći kreće 1. februara.

     

    Danas je poslednji rok da se građani Srbije prijave za državnu pomoć u iznosu od 100 evra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija