Hitna pomoć
Srbija

Dete palo kroz prozor vrtića

Izvor: 
RTS/Tanjug Pet, 09/09/2022 - 12:23Dete palo sa prozora vrtića u beogradskom naselju Miljakovac, potvrđeno je RTS-u u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Trenutno je u potpuno stabilnom stanju, izjavio je dr Siniša Dučić, direktor Dečije univezitetske klinike u Tiršovoj. Ministar Branko Ružić traži hitno izjašnjenje direktora o incidentu i okolnostima pod kojima se desio. 

RTS-u je u MUP-u rečeno da su dobili prijavu da je jednogodišnje dete, koje je palo sa prozora vrtića "Trčuljak" u ulici Miljakovačke staze, u pratnji majke dovezeno u Dečiju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici.

U Hitnoj pomoći kažu da je u pitanju dečak i da je u svesnom stanju prevezen u Tiršovu.

Nakon kompletnog pregleda u Dečijoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, utvrđeno je da je dete trenutno u potpuno stabilnom stanju, rekao je direktor te ustanove dr Siniša Dučić.

Za Tanjug je objasnio da je detetu urađen ultrazvuk trbuha i bubrega, te da u ovom trenutku nema znakova oštećenja unutrašnjih organa.

"Urađen je i skener glave, a rezultat je normalan. Krvna slika deteta takođe je normalna, a po telu ima brojne ogrebotine i modrice kao posledice pada", kazao je Dučić.

Naglašava da će beba ostati na klinici, kako bi se i dalje pratila situacija da ne bi došlo kasnije do unutrašnjeg krvarenja, ali da je za sada potpuno stabilno. 

Ružić traži hitno izjašnjenje direktora

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je tražio hitno izjašnjenje direktora o incidentu i okolnostima pod kojima se desio.

"Svaki propust zaposlenih biće najstrože kažnjen. Deca su nam najvrednija i sve mora biti prilagođeno njihovoj, pre svega, bezbednosti, a zatim i razvoju", rekao je ministar Ružić i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da dete bude dobro.

Ministar je po hitnom postupku uputio prosvetnu inspekciju u vrtić.
MarketingNajnovije vesti