• Đoković i Ćaćić odveli Srbiju u polufinale Dejvis kupa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto je posle preokreta savladala selekciju Kazahstana rezultatom 2:1.

     

    Odlučujući poen srpskom timu doneli su Novak Đoković i Nikola Ćaćić, koji su u dubl konkurenciji bili bolji od Andreja Golubjeva i Aleksandera Nedovjesova – 6:2, 2:6, 6:3 za sat i 39 minuta.

    Prethodno je prvi igrač sveta savladao Aleksandra Bublika 6:3 6:4 i izjednačio na 1:1, a na startu je Miomir Kecmanović izgubio od Mihaila Kukuškina 7:6 (5), 6:4 i 7:6 (11).

    Srbija će u petak u 16 časova u polufinalu igrati protiv Hrvatske.

    Interesantno je da su u sva tri seta odlučujućeg duela viđena po dva brejka, a ono što raduje sve navijače srpskog tima je da se Nole i Nikola iz meča u meč sve bolje slažu, što je i sam Ćaćić izjavio posle duela u „Magičnoj kutiji“.

    Šta je prethodilo meču dublova? Đokoviću je za trijumf protiv Bublika bilo potrebno 77 minuta, dakle, ostao je svež za treći duel dana.

    Kecmanović, koji je debitovao u Dejvis kupu, poražen je rezultatom 7:6 (5), 4:6, 7:6 (11) posle tri sata i 17 minuta uzbudljivog tenisa u španskoj prestonici.

    Hrvatska je u ponedeljak eliminisala Italiju, a na završnom turniru predstavljaju je Marin Čilić, Borna Gojo, koji je sjajno odigrao sve mečeve, Nino Serdarušić i najbolji dubl sveta – Mate Pavić i Nikola Mektić.

    U drugom polufinalu Nemačka, koja je izbacila Veliku Britaniju, čeka boljeg iz meča Rusija – Švedska.

     

    Srbija je u grupnoj fazi bila bolja od Austrije, ali je izgubila od Nemačke rezultatom 2-1. Srbija se bori za prvi trofej u Dejvis kupu od 2010. godine.

     

     

    Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto je posle preokreta savladala selekciju Kazahstana rezultatom 2:1.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija