• Đorđević odbacio navode iz pisma organizacije Hjuman rajts voč kao „niz tendencioznih laži“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja danas je ocenilo da je u organizacija Hjuman rajts voč (HRW), koja se bavi zaštitom ljudskih prava, u svom otvorenom pismu iznela niz netačnih informacija.

    Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, u pismu su iznete netačne informacije koje se odnose na epidemiološku situaciju u ustanovama socijalne zaštite, sa akcentom na ustanove u kojima borave deca i odrasli sa invaliditetom.

    „Ističemo da Ministarstvo postupa odgovorno, transparentno i u interesu građana u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa i zaštite korisnika i radnika od zaražavanja“, navodi se u saopštenju.

    Ministar Zoran Đorđević naveo je da je reč o „tendencionom nizu laži“ koje su objavljene u želji da se naruši ugled Srbije.

    On je dodao i da Ministarstvo ništa ne skriva i da se na sajtu Ministarstva svakodnevno objavljuju podaci o broju zaraženih i izlečenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare.

    Šest organizacija među kojima je i Hjuman rajts voč uputilo je otvoreno pismo premijerki, Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, ali i Institutu „Batut“, zatraživši broj preminulih osoba sa invaliditetom od početka epidemije, navodeći, kako je rekla novinarka Nova.rs, da su ih i prethodno tražili, ali da odgovore nisu dobili.

    Direktorka „Batuta“ Jovanović rekla je na konferenciji za novinare Kriznog štaba, da su im ti podaci na neki način dostavljeni (iz zdravstvenih i socijalnih ustanova), a da sami zahtevi podrazumevaju da se daju ne samo brojevi već i analiza i objašnjenje u skladu sa strukom, i da će Institut dostaviti sve odgovore.

    Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja danas je ocenilo da je u organizacija Hjuman rajts voč (HRW), koja se bavi zaštitom ljudskih prava, u svom otvorenom pismu iznela niz netačnih informacija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]