Foto: Needpix
Srbija

Dveri „blokiraju" ulaz u parlament, obezbeđenje između Obradovića i Lončara

Izvor: 
Tanjug/RTS Pet, 08/05/2020 - 11:00

Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sednicu parlamenta.

Boško Obradović i pristalice Dveri drže transparente "Dole vlada", "Da li korona zavisi od izbora", "Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu", nose zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikuju da je predsednik Srbije "izdao Kosovo".

Oni su, uoči početka sednice, blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvaju u pištaljke i ne dozvoljavaju poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje, koji glavnom ulazu u Skupštinu mogu da pristupe jedino sa bočne strane.

U jednom trentuku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici hteli da uđu u zgradu Skupštine, gde bi trebalo da počne nova sednica

U skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara "sproveli" u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Pre Lončara, u parlament je stigao i lider radikala Vojislav Šešelj, kojem su okupljeni vikali "ua".
MarketingNajnovije vesti