• Dveri traže ostavku Stefanovića, NVO njegovo hapšenje, a Mirković odgovara – biće izbora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Srpski pokret Dveri zatražio je od ministra odbrane Nebojše Stefanovića da odmah podnese neopozivu ostavku zbog potvrđenih navoda o sukobu interesa, koji je imao dok je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova.

    Kako se navodi u saopštenju Dveri, „novi dokazi koje je objavio NIN u potpunosti potvrđuju ono što je predsednik tog pokreta Boško Obradović izneo u decembru prošle godine na konferenciji za medije u Skupštini Srbije o umešanosti Branka i Nebojše Stefanovića u nedozvoljenu trgovinu interesima“.

    Kao što smo tada tvrdili, a sada se pokazalo potpuno istinitim, MUP je pod rukovodstvom Nebojše Stefanovića trgovao rashodovanim i zaplenjenim oružjem, tako što ga je po povlašćenim ugovorima prodavao privatnoj firmi u kojoj je bio njegov otac.

    Potom je MUP tri i po godine izbegavalo da naplati taj dug, što se može tretirati kao kredit koji je sin dao ocu o državnom trošku, ukazuju Dveri.

    NVO „Кoalicija za nadzor javnih finansija“: Procesuirati bivšeg ministra unutrašnjih poslova

    Nevladina organizacija Кoalicija za nadzor javnih finansija zatražila je danas od tužilaštva da bez odlaganja procesuira bivšeg ministra unutrašnjih poslova, a sada ministra odbrane Nebojšu Stefanovića i ostale odgovorne u slučaju prodaje naoružanja.

    To će biti i prikladan novogodišnji poklon kojim će vlast darivati građane, a ukoliko se to ne dogodi i Stefanović ne bude hitno procesuiran i uhapšen, biće ozvaničen potpuni trijumf kriminala nad državom, konstatuje se u saopštenju te NVO.

    Kako se objašnjava, pisanje nedeljnika NIN sa priloženim dokazima o protivzakonitim poslovima u kojima su glavni akteri bili Stefanović i njegov otac Branko, potvrđuje da je u potpunosti demontiran pravni sistem Srbije i povezanim licima i firmama omogućena protivzakonita zarada na štetu građana.

    Mirković: Obradović nastavlja sa lažima, ali idu izbori

    Šef odborničke grupe SNS i narodni poslanik Aleksandar Mirković ocenio je danas da je lider Dveri Boško Obradović nastavio sa svojom kampanjom laži, a da je satanizacija čoveka koji je preminuo vrhunac morbidnosti.

    Mirković u saopštenju navodi da su napadi na porodicu nešto što su Obradović i Đilas uveli kao praksu u politički život Srbije, i da ovako nešto ne iznenađuje, jer su, kako kaže, njegov moral i hrabrost srazmerni zrnu graška.

    „Očigledno da Boško teško podnosi to što mu ni najuža familija ništa više ne veruje, pa sada fabrikovanjem lažnih afera hvata se za poslednju slamku i pokušava da se izvuče iz gliba u kojem se našao boreći se da on i Đilas dođu na vlast“, ocenjuje Mirković.

    „Za nešto više od godinu dana održaće se izbori i to će biti idealna prilika da Đilas i Obradović izmere svoju podršku koja će, uveren sam biti na nivou statističke greške, a što će ih konačno jednom za svagda poslati u političku prošlost“, smatra Mirković, saopštio je GrO SNS.

     

    Srpski pokret Dveri zatražio je od ministra odbrane Nebojše Stefanovića da odmah podnese neopozivu ostavku zbog potvrđenih navoda o sukobu interesa, koji je imao dok je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija