• Građevinski fakultet neće više učestvovati u projektu gradnje Beogradskog metroa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Građevinski fakultet (GRF) Univerziteta u Beogradu saopštio je danas da neće učestvovati u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa.

    Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta na sednici Naučno-nastavnog veća tog fakulteta, na kojoj je 90 odsto članova glasalo za nju, a odlučeno je i da „GRF ostaje posvećen projektu metroa koji će uvažiti stavove Fakulteta o položaju linija i faznosti njihove izgradnje“.

    „Na ovaj način kolektiv je dao nedvosmislenu podršku nastojanju Fakulteta da u protekle dve i po godine konstruktivnim i dobronamernim pristupom unapredi ovaj projekat u cilju prioritetnog rešavanja nagomilanih saobraćajnih problema u gradu“, navodi se u saopštenju.

    Istakli su da su uvereni u snagu svojih argumenata i dodali da još uvek veruju da ima vremena za izmene i poboljšanje tog projekta.

    „Ponosni smo što je naš kolektiv pokazao visok nivo stručne i društvene odgovornosti i time odgovorio na pokušaje da se relativizuju stavovi Građevinskog fakulteta o trenutnom planu razvoja Beogradskog metroa. Fakultet smatra da nas 175 generacija građevinskih i geodetskih inženjera obavezuje da nepokolebljivo zastupamo i promovišemo stavove bazirane na struci i nauci“, piše u saopštenju.

    Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu je ranije uložio primedbe na Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, u kojima je istakao da se „oštro protivi“ predloženom rešenju beogradskog metroa.

    Na tom fakultetu su primedbom obuhvatili planersku osnovu, ciljeve i metodologiju odlučivanja, koncept metro mreže, položaj trasa i faznu gradnju, a kao glavne probleme istakli su trenutna rešenja trasa linija metroa, kao i planirani redosled izgradnje tih linija.

     

    Građevinski fakultet (GRF) Univerziteta u Beogradu saopštio je danas da neće učestvovati u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]