• Mirović: Ne možemo svaki dan da odgovaramo na pitanja novinara. U Vojvodini registrovano 435 obolelih.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Vojvodini je registrovano 435 obolelih od kovid-19, testirano je 3.268 građana, 54 su se oporavila od bolesti, dok je 11 pacijenata podleglo zarazi, saopšteno je na press konfereniji u Pokrajinskoj vladi, bez prisustva novinara, piše Danas.

     

    Na pitanja novinara, koja su dostavljana elektronskom poštom, Mirović i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković odbili su da saopšte podatke o broju zaraženih po gradovima i opštinama rekavši da to ne preporučuje epidemiološka struka, iako se svakodnevno objavljuju takvi podaci za gradove i opštine u centralnoj Srbiji.

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, na pitanje Danasa zašto je i po čijem nalogu uvedena informativna blokada, pa u protekla četiri dana nije bilo nikakvih informacija o broju zaraženih virusom korona u Vojvodini i drugih podataka u vezi epidemije, odgovorio da je bila praksa da se „sva pitanja na dnevnom nivou usmeravaju Kriznom štabu Vlade Srbije, a da Pokrajinski krizni štab je do sada imao običaj da ne ogovara na pitanja novinara svaki dan, nego  jednom, dva puta nedeljno“. 

    „Izlazimo novinarima u susret koliko god to možemo, ne možemo svaki dan da  odgovaramo na pitanja novinara, pre svega zato što su ljudi zauzeti drugim  obavezama“, odgovorio je Mirović i ponovio da „smatra da je to sasvim dovoljno, te da tu nema nikakvih problema“. 

     

    U Vojvodini je registrovano 435 obolelih od kovid-19, testirano je 3.268 građana, 54 su se oporavila od bolesti, dok je 11 pacijenata podleglo zarazi, saopšteno je na press konfereniji u Pokrajinskoj vladi, bez prisustva novinara,

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija