• Na spisku mera Vlade za unpređenje izbora ni reči o medijima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Vlada Srbije izašla je sa novim zaključcima za unapređenje izbornog procesa.

    Međutim, koliko su ti zaključci zaista korisni, ukoliko se situacija u medijima ne promeni. Medijski stručnjaci ocenjuju da se naslovne strane i dalje prave po kabinetima, a analitičari da su mediji uslov broj jedan za demokratske i fer izbore.

    Kada se o izborima povede bilo privatni razgovor bilo javna debata, mediji su praktično nezaobilazna tema. Možda je baš zato i upadjiv njen izostanak u prvom setu zaključaka Vlade Srbije za poboljšnje izbornih uslova.

    Postoji konsenzus da su mediji najvažniji, kaže Dušan Spasojević sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, i dodaje: „I da ćemo mi lako izgurati još jedne izbore bez sređivanja biračkog spiska, ali da je suštinski važno da mi otvorimo medije za sve strane.“

    Potpuna medijska zatvorenost jedan je od najčvršćih stubova moći Aleksandra Vučića, smatra novinar Slobodan Stupar.

    Možda neko ne zna, ali svako veče se prave naslovne strane iz kabineta. Dakle ništa se ne prepušta slučaju. Hiljadu puta ponovljena laž – a to je ta gebelsovština koju Vučić već sedam godina uspešno implementira – daje rezultat“, upozorava Stupar.

    Rezultat bi, veruje Stupar, sigurno bio drugačiji kada ne bi bilo medijskog monopola, kog opet ne bi bilo kada bi se poštovao set važećih medijskih zakona.

    Kompletnu priču pročitajte na sajtu N1.

    Vlada Srbije izašla je sa novim zaključcima za unapređenje izbornog procesa.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]