• Novi rekord na srpskoj pruzi – voz dostigao 201,5 km na sat

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Voz sa mernim kolima Nemačkih železnica za testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada dostigao je brzinu od 201,5 kilometara na sat, rečeno je Tanjugu u Infrastrukturi železnice Srbije.

    Voz je tu brzinu dostigao u petak u popodnevnim časovima, kako kažu, bez ikakvih teškoća u funkcionisanju i saobraćaju.

    Prvi put brzina od 200 kilometara na sat ostvarena je prilikom saobraćaja voza za testiranje na deonici brze pruge između Stare Pazove i Nove Pazove.

    Tom prilikom brzinomer u specijalnoj lokomotivi koja je za potrebe testiranja brze pruge u Srbiji stigla iz Nemačke zabeležio je maksimalnu brzinu od 201,5 kilometara na sat.

    Testiranje se odvija prema utvrđenoj dinamici i biće nastavljeno i narendih dana.

    Voz Nemačkih železnica svakodnevno obavlja veći broj vožnji na prvoj srpskoj brzoj pruzi.

    U glavnoj železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, u funkciji je nova Telekomanda za saobraćaj vozova velikih brzina, odnosno Dispečerski komandni centar, u kome stručne službe Infrastrukture železnica Srbije i izvođača radova neprekidno prate funkcionisanje saobraćaja na brzoj pruzi i testiranja koja se obavljaju, kažu za Tanjugu u srpskim železnicama.

    Dinamička testiranja na pruzi za brzinu do 200 km na sat od Beograda do Novog Sada počela je 17. januara, a dan kasnije stigla su i specijalna merna kola kompanije Nemačkih železnica „Deutsće Bahn Systemtećnik“, koja je angažovana za realizaciju ovog posla.

    Testiranje brze pruge obavlja se fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara 2022. godine.

    Testiranja se obavljaju svakodnevno u periodu od 7 do 17 sati odnosno u vidnom delu dana i u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na pruzi Beograd – Stara Pazova – Novi Sad.

    Voz sa mernim kolima Nemačkih železnica za testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada dostigao je brzinu od 201,5 kilometara na sat, rečeno je Tanjugu u Infrastrukturi železnice Srbije.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]