• Odmor u Srbiji: Kakvo je interesovanje za vaučere

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mnogi za vreme praznika putuju. Uredbom Vlade, za subvencionisani odmor u Srbiji naredne godine, obezbeđeno je petsto miliona dinara za 100.000 vaučera. Istraživali smo koliko gostima i hotelijerima znači ova pomoć i kakvo je interesovanje za nju.

    U Prolom i Lukovskoj banji, gde je smeštaj uglavnom popunjen, gosti već sada žele da na vreme rezervišu mesto za narednu godinu i iskoriste poklon vaučere od 5.000 dinara.

    „Radimo rezervacije za period posle Nove godine i za letnje mesece. Penzionerima jako puno znači to što je Vlada odobrila vaučere, raspituju se kako mogu da rezervišu i da im pošaljemo potvrdu o rezervaciji”, kaže Milena Gajić, iz hotela „Radan” u Prolom banji.

    Pored efikasne realizacije vaučera, gostima je omogućene odloženo plaćanje na 6 mesečnih rata, poseban popust za penzionere uz korišćenje zdravstvenih tretmana, što im posebno pogoduje i, kako kažu, sada razmišljaju da i dva puta godišnje dođu na odmor.

    Pored efikasne realizacije vaučera, gostima je omogućene odloženo plaćanje na šest mesečnih rata, poseban popust za penzionere uz korišćenje zdravstvenih tretmana, što im posebno pogoduje i, kako kažu, sada razmišljaju da i dva puta godišnje dolaze na odmor.

    „Mislim da nema penzionera koji to neće iskoristiti, uostalom i mlađi ljudi, zašto da ne i oni koji su bez penzije. To je svakako velika pomoć jer možete da sebi ovde produžite boravak”, ističe Vesna Kovačević iz Smedereva.

    „Svakako olakšava”, kaže i Branislava Rogić iz Beograda, „kada dođete deset dana, osam plaćate a ovo pokrijete. Svakako je to super.”

    „Našim gostima to puno znači, svake godine pokazuju sve više interesovanje za ove vaučere. Evo i ove sezone telefoni zvone neprekidno. Interesovanje je veliko, tako da očekujemo da i sledeća sezona bude uspešna kao i prethodna, kada smo zahvaljujući vaučerima produžili  sezonu i sezona traje čitavu godinu“, naglašava Bojan Aleksić, upravnik hotela u Prolom banji.

    Iz Vrnjačke Banje poručuju da su vaučeri vetar u leđa domaćem turizmu i da su protekle godine zahvaljujući njima imali znatno više gostiju.

    „Mi ove godine očekujemo na nivou Vrnjačke Banje da će se taj broj samo povećati i da ćemo još većem broju turista upravo iz Srbije pružiti usluge smeštaja i da će uživati u Vrnjačkoj Banji“, ističe Nina Stamenić, iz klastera hotelijera Vrnjačke Banje.

    Pomoć države u ovoj godini najviše su koristili penzioneri, čak 66 odsto, i zaposleni, kojih je bilo 25 odsto.

    Mnogi za vreme praznika putuju. Uredbom Vlade, za subvencionisani odmor u Srbiji naredne godine, obezbeđeno je petsto miliona dinara za 100.000 vaučera. Istraživali smo koliko gostima i hotelijerima znači ova pomoć i kakvo je interesovanje za nju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija