• Sinoć priličan skok broja obolelih od kovida

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da poslednji podaci od sinoć pokazuju priličan skok broja obolelih od korona virusa u odnosu na prethodni dan. 
     
    „Ponovo imamo priličan skok u odnosu na dan ranije. Neki dan imamo skok, nekim danima pad, a nama je potrebno da imamo konstantan pad nekoliko dana zaredom, da bi znali da smo na sigurnom. Borimo se, šta da radimo drugo, ovo je borba svih nas zajedno“, rekla je premijerka za RTS.
     
    Dodala je da je uvođenje restriktivnijih mera bilo neophodno i da se nada da će za pet do 10 dana one doprineti smanjenju broja zaraženih u Beogradu, gde je kaže, najkritičnija situacija.
     
    Prema njenim rečima, bez ikakve sumnje bi zabrana kretanja i policijski čas bili najefikasnija mera, jer se već u martu i aprilu pokazalo da je za kratko vreme doprinela tome da se smanji broj zaraženih. Navela je da „kao društvo moramo da se borimo i da se neće prezati od toga da se uvode i ostale restriktivne mere“.
     
    Stevanović: Pacijenti iz Beograda možda će morati da se šalju u udaljenije gradove
     
    Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da su bolnički kapaciteti u Beogradu popunjeni. On je, posle sednice Kriznog štaba, rekao da samo Infektivna klinika ima 350 pregleda dnevno, a sa ostalim mestima to je oko 500 pregleda dnevno u Beogradu.
     
    Kako je naveo, trećina pacijenata odmah mora na bolničko lečenje, a najveći broj zahteva kiseoničku potporu. Zato su bolnički kapaciteti maksimalno rastegnuti.
     
    Dodao je da su mobilisane kovid bolnice u Pančevu, Smederevu i Požarevcu, gde se upućuju pacijenti iz Beograda. Istakao je da, ako se budemo ponašali kao da korone nema, nećemo imati gde da primamo bolesnike i oni će iz Beograda biti upućivani u druge gradove, desetinama kilometara daleko.
     
    Dodaje da su u planu bolnice u Čačku i Šapcu, prvenstveno da podrže lokalne situacije, ali da će verovatno morati tamo da se transportuju i pacijenti iz Beograda.

    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da poslednji podaci od sinoć pokazuju priličan skok broja obolelih od korona virusa u odnosu na prethodni dan. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]