Branislav Tiodorović printscreen
Srbija

Tiodorović: Nadzor povratnika da bismo sačuvali dobru situaciju u Srbiji

Izvor: 
FoNet Uto, 15/09/2020 - 10:08

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas da se merama nadzora građana koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine pokušava sačuvati dosta dobra situacija u Srbiji, koja se i dalje može oceniti nesigurnom zbog prisustva Covida-19. 
 
Ovo je mera prevencije koja treba da obezbedi da se naši sugrađani jave lekarima u kovid ambulantu ili epidemiolozima u zavodima i institutima, da se makar jave telefonom u kol centar, a to će biti jasno do petka, rekao je Tiodorović za RTS.
 
"Razmatramo je i elektronsko prijavljivanje da bi se obezbedilo da što više ljudi sprovodi mere, koje ne podrazumevaju karantin i zabranu kretanja", istakao je on.
 
Tiodorović je ocenio da je i dalje preporuka da deca koja se vraćaju sa roditeljima sa letovanja ne bi trebalo da idu u školu desetak dana.
 
"Moram da pohvalim roditelje i prosvetne radnike, jer se ponašaju veoma savesno u sprovođenju modela koji je uspostavljen. Najmanja deca imaju problem sa maskama, ali i to je dobro prošlo", rekao je Tiodorović.
 
U slučaju da dođe do povećanja, prelazimo na školovanje onlajn, dodao je on.MarketingNajnovije vesti