Zajedno Foto: Zajedno
Srbija

Zajedno: Podrška poljoprivrednicima, naprednjačka vlast ih uništava

Izvor: 
Beta Uto, 09/08/2022 - 14:28Stranka "Zajedno" poručila je da podržava "poljoprivrednike koji su danas izašli na ulice, kako bi se borili za svoja elementarna prava – da pristojno žive od svog mukotrpnog rada, kojim hrane naše građane".

 

„Da je država imala sluha, danas ne bismo došli do ovakve situacije. Uložićemo sve napore da seljak ponovo postane gazda, a da Srbija postane primer kako se razvija poljoprivreda i proizvodnja zdrave hrane“, naglasila je „Zajedno“.

Kako je navela, „naprednjačka vlast je poljoprivrednike, časne, poštene i vredne ljude, dovela na rub egzistencije svojim bezobrazlukom, nemarom, bahatošću i nestručnošću, umesto da ih štite, podrže i skažu im zahvalnost za posao koji rade“.

„Umesto kamenoloma, rudnika koji rade van svakih ekoloških propisa, naša zemlja mora imati regione zdrave hrane. U vreme kada cene namirnica vrtoglavo rastu, a širom sveta vlada nestašica, Srbija ima priliku da postane sila u proizvodnji hrane“, istakla je Zajedno.

Most na reci Velikoj Moravi i magistralni pravac koji spaja Požarevac sa autoputem E-75, poljoprivrednici udruženja "Stig" blokirali su u 10.30, a trajaće do 13.00, javio je N1.

U blokadi učestvuje oko 200 traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije iz plodnog Stiga. Planiraju da blokada mosta i magistrale traje dva i po do tri sata.

Oni od Ministarstva poljoprivrede Srbije traže da otkupna cena suncokreta umesto 60 dinara bude oko 90 dinara po kilogramu.

 

 
MarketingNajnovije vesti