Novac
Srbija

Zbog kršenja mera izrečene kazne u vrednosti od 50 miliona dinara

Izvor: 
Beta/RTS Sre, 01/12/2021 - 09:45Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je u novembru izvršeno više od 100.000 inspekcijskih nadzora poštovanja kovid mera u Srbiji.
 
Stamenković je za RTS naveo da je zbog nepoštovanja mera napisano 1.400 naloga za kazne koje su ukupno iznosile oko 50 miliona dinara.
On je rekao da je broj napisanih kazni bio nešto manji u odnosu na oktobar, kada su kazne komunalne milicije i komunalne inspekcije zbog nepoštovanja mera iznosile ukupno 82 miliona dinara.
"Pojačan je nadzor u javnom saobraćaju, dosta je izrečenih kazni za vozače i za građane. Najčešće su se kršile mere u prodavnicama", ocenio je Stamenković.
 
Prema njegovim rečima, za ugostiteljske objekte i kladionice u novembru je zbog nepoštovanja mera izrečeno 30 zabrana, i to najviše u Somboru, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.
 
Na pitanje da li su se inspekcije susrele sa falsifikovanim kovid sertifikatima prilikom kontrole ugostiteljskih objekata nakon 20 časova, Stamenković je rekao da se "šire glasine o falsifikovanju takvih dokumenata ali da inspektori do sada to nisu uspeli da konstatuju".
 
Stamenković je dodao da je inspekcija jednoj apoteci u Beogradu izrekla hitne mere zbog proizvodnje i prodaje leka "ivermektin" koji, kako je istakao "nije za humanu upotrebu".MarketingNajnovije vesti