Fudbal lopta Foto: pxhere
Zanimljivosti

Nisu hteli da priđu igračima zbog korone – izgubili 0:37 (VIDEO)

Izvor: 
B92 Čet, 17/09/2020 - 14:40Neverovatan rezultat u utakmici nemačke amaterske lige privukao je veliku pažnju evropske javnosti.

Fudbaleri Holdenstedta su sa 37:0 savladali Ripdorf-Molzen, čiji igrači nisu želeli da dođu u bilo kakav bliski susret sa protivnicima.

Razlog je taj jer su se plašili da se zaraze koronavirusom, iako je protivnik prošao testove.

Igrači Holdenstedta nisu imali zaražene igrače, ali su imali kontakt sa jednim potvrđenim pacijentom, čak i tokom meča, što je izazvalo zabrinutost među igračima Ripdorfa.

"Nije bilo razloga za odlaganje meča. Nijedan od naših igrača nije imao prisan kontakt sa bolesnicima. Nije trebalo ni da testiramo polovinu ekipe. Ali uspeli smo, imali smo nula infekcija", rekao je trener Florijan Širvater.

Zbog toga su se igrači Ripdorfa sklanjali i od lopte i od protivnika, te je na kraju 37 lopti završilo u njihovoj mreži.

"Nekoliko igrača iz našeg tima reklo je da ne žele da budu u kontaktu sa protivnicima, jer 14-dnevni period inkubacije još nije bio završen. Trenersko osoblje i uprava kluba odgovorni su za tim i, naravno, razumeju ovu želju u današnje vreme. Svima mora biti u interesu da prekinu moguće lance zaraze", rekao je Patrik Ristov.

"Našli smo se u teškoj situaciji i učinili smo to kako ne bismo dobili sankcije koje bi zakomplikovale finansijsko stanje kluba“, rekao je Ristov.
MarketingNajnovije vesti