• Slikar Vasilije Dolovački učesnik likovne kolonije „Modro jezero“ na Paliću

  Likovna kolonija „Mordo jezero“ u organizaciji „Koluta Mandić“ okupila je ove nedelje na Paliću desetak umetnika iz Srbije i inostranstva. Iza njih su ostala reprezentativna dela koja će javnosti biti prikazana tokom proleća i leta na više izložbi širom zemlje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Slikar Vasilije Dolovački učesnik likovne kolonije „Modro jezero“ na Paliću
  Foto: Pixabay

  Slikar Vasilije Dolovački jedan je od učesnika likovne kolonije „Krug Mandić“ koja je u proteklih sedam dana okupila poznate slikare iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Jermenije, Litvanije, Ukrajine i Belorusije. Tokom četiri decenije likovnog stvaralaštva, redovni je učesnik Mandićevih likovnih kolonija.

  „Ovaj ambijent ovde Palićkog jezera i ozbiljnost kolega i slikara me uvek dovede da budem učesnik ovakvih kolonija koje Mišo organizuje“- ističe Dolovački.

  Kolonija „Kolut Mandić“ postoji od 2002. godine, a „Modro jezero“ je njen 39. saziv. Čine ga poznati umetnici iza kojih će ostati po dve slike različite tematike i inspiracije, na tragu stila kojim su se ovi umetnici bavili i u prošlosti i po kojem su poznati.

  „Imamo jedan reprezentativan sastav. Više sam nego prezadovoljan sa delima nastalim na ovome sazivu“ – ističe Mandić.

  Dela nastala na likovnoj koloniji “Modro jezero”, tokom proleća i leta biće prikazana javnosti na više izložbi širom Srbije, od Leskovca do Subotice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina