• Planirate vikend putovanje na katolički Uskrs? Evo koje će biti radno vreme radnji i drugih objekata u zemljama iz okruženja

  U većini evropskih zemalja se u nedelju, 31. marta, obeležava katolički Uskrs. Ako ste planirali da neku od zemalja iz okruženja posetite ovog vikenda, a koje slave ovaj praznik, važno je znati radno vreme prodavnica i drugih objekata za Veliki petak, Veliku subotu, Uskrs i drugi dan Uskrsa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Planirate vikend putovanje na katolički Uskrs? Evo koje će biti radno vreme radnji i drugih objekata u zemljama iz okruženja
  Foto: Pixabay

  Bilo da putujete u Hrvatsku, Mađarsku, Sloveniju, Italiju ili Austriju, imajte u vidu da radnje gotovo sigurno neće raditi na katolički Uskrs (31. marta) i sutradan u ponedeljak (1. aprila).

  Kada su u pitanju ugostiteljski objekti, očekujte da će mnogi od njih raditi tokom praznika.

  Na Veliki petak (29. marta) i na Veliku subotu (30. marta) neki objekti će imati uobičajeno radno vreme , a neki skraćeno.

  Javne ustanove će gotovo sigurno imati skraćeno radno vreme, dok u slučaju privatnika, zavisi od slučaja do slučaja.

  Radno vreme na katolički Uskrs u zemljama iz okruženja

  Ako je vaša destinacija Hrvatska, supermarketi neće raditi u nedelju i ponedeljak, dok će u subotu biti otvoreni s regularnim radnim vremenom.

  Prodavnice u tržnim centrima neće raditi na Uskrs i drugi dan Uskrsa, ali neki od njih će imati bioskopske projekcije, najviše u ponedeljak (1. aprila), piše 24sata.

  U Mađarskoj možete da očekujete da banke i državne službe ne rade sva četiri praznična dana. Muzeji i kulturne institucije neće raditi u nedelju, ali već u ponedeljak će većina biti otvorena.

  Supermarketi neće raditi na Veliki petak, Uskrs i drugi dan Uskrsa, ali će biti otvoreni na Veliku subotu.

  Posetioci Slovenije mogu da očekuju isto radno vreme radnji kao i u Hrvatskoj, s tim da će pojedini supermarketi imati skraćeno radno vreme u ponedeljak (1. aprila).

  U Austriji se ne radi u nedelju i ponedeljak, tako da je naš savet da se snabdete hranom i drugim potrepštinama ranije, jer većina ugostiteljskih objekata neće raditi ova dva dana.

  Ako idete za vikend u Italiju, znajte da u nedelju ne radi ništa.

  U ponedeljak i dalje neće raditi banke i mnoge radnje, ali će restorani i muzeji biti otvoreni, izuzev Vatikanskog muzeja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

  Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

  Kako proslaviti trideseti rođendan

  Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

  Kako se piše – Milicin ili Miličin?

  U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]