Društvo

Formiran Savet Južnobanatskog okruga

Pančevo, Pet, 02/12/2016 - 14:12
Vladimir Đoković

Pročitajte tekst na mađarskom jeziku.

Predsednici opština i gradova iz regiona Južnog Banata okupili su se danas na poziv načelnice upravnog okruga Danijele Lončar i formirali Savet Južnobanatskog okruga.

Već konstitutivna sednica Saveta okruga protekla je radno, jer su tu bili predstavnici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i pokrajinskog Fonda za evropske poslove.

Državni sekretar Ivan Bošnjak izrazio je zadovoljstvo odličnim odzivom, jer su predsednici opština i gradova regiona došli sa saradnicima. Osim posla stvaranja i povezivanja elektronskih baza podataka u kojem se odmaklo, Bošnjak je najavio i mogućnost formiranja posebnih fondova na nivou okruga preko koga bi se pomogli procesi u regionu.

Predstavnicima lokalnih samouprava predstavljeni su i evropski poslovi kojima se bavi nadležni pokrajinski Fond za evropske poslove.

Kako je najavila načelnica okruga Danijela Lončar, Savet okruga će nastaviti da se okuplja najmanje jednom u dva meseca kako je i propisano. I dalje će biti prostor iznošenja problema i inicijativa i traženja rešenja.

 

projekat_manjine.jpg


Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta

Srbija

Dinar na maksimumu u ovoj godini

Dinar je prema evru jači za 1,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 2,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,8 posto.