Društvo

LEP POTEZ PANČEVAČKOG SLIKARA: Emil Sfera ulepšao zaprljani hodnik zgrade

Pančevo, Čet, 14/06/2018 - 10:40
Aleksandar Stojković

Prošle nedelje naš sugrađanin, akademski slikar Emil Sfera ulepšao je ulaz zgrade u Ulici Vuka Karadžića 6, u kojoj ima atelje. Emil je oslikao zidove i ovaj prostor učinio prijatnijim za svoje komšije.

- Imao sam ideju. već duže vreme. da sredim taj hodnik.Teško mi pada kada vidim da ljudi prljaju zidove. Ne znam, možda sam ja vizuelan tip, pa mi smeta kada šaraju po njima. To više nisu oni simpatični poruke „Pera voli Maju“ kao nekada. U prljavom okruženju živimo i žao mi je što se navikavamo na to, rekao nam je Sfera.

Sferin mural je u njegovom prepoznatljivom stilu.

- Naslikao sam splet različitih prozora, velikih, malih, šarenih. Zašto različiti prozori? Upravo oni simbolizuju naše različitosti, jer svi smo mi različiti i svi mi živimo iza nekih različitih prozora. Neko ima svetlo u sobi, neko ima mrak, neko gaji cveće u prozoru, neko ispod njih suši veš, objasnio nam je pančevački slikar.

Čitavu ovu akciju Emil Sfera je izveo u saradnji sa predsednicom Skupštine stanara. Naravno, stanari su ideju prihvatili.

Nije ovo prva ovakva Sferina akcija. Već je oslikao zidove soba Dečjeg odeljenja pančevačke bolnice, kao i zidove u čekaonici predškolskog dispanzera.

- Mislim da ovaj grad možemo sa malo truda i volje učinimo lepšim. To je samo forma, to nije suština (suština je kako živimo), ali upravo iz te forme proizilazi suština, poručuje Sfera.Marketing

Najnovije vesti