• PANČEVO: Ministarstvo ekologije zabranilo skladištenje veštačkog đubriva u kompleksu Staklare

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Ministarstvo zaštite životne sredine nije dalo saglasnost na Izveštaj o bezbednosti i Plan zaštite od udesa za skladište veštačkog đubriva koje je kompanije „Promist” podnela za kompleks nekadašnje Industrije stakla u Pančevu. Istovremeno Ministarstvo nije dalo saglasnost za Plan zaštite od udesa za „saveso kompleks Skladišta veštačkog đubriva na baz amonijum nitrata u Pančevu (bivša fabrika stakla), u ulici Prvomajskoj 10” u Pančevu. Kako je naglašeno u dokumentu Ministarstva, u koje je 013info imao uvid, uvedena je zabrana rada predmetnog kompleksa, operatera „Promist” d.o.o Novi Sad.

    Gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Zdenka Miljković kaže da je na ovaj način Ministarstvo za zaštitu životne sredine praktično zatvorilo skladište u nekadašnjoj Staklari.

    – Očekujemo da se po rešenju koje Ministarstvo donelo da ne može biti skladištenja veštačkog đubriva u prostoru Staklare i postupi. Ministarstvo ima inspekciju koja bi to trebalo i da kontroliše. Mi smo o svojim saznanjima obavestili gradsku inspekciju za zaštitu životne sredine, kaže Zdenka Miljković.

    „Promist” koji je kupio nekadašnju Staklaru skladištio je  velike količine veštačkog đubriva i na otvorenom prostoru, odnosno u nekadašnjem fabričkom krugu. Nepravilnosti i nezakontosti prvo je utvrdila inspekcija za zaštitu od požara MUP-a, a nalaz je imala i gradska ekološka inspekcija, kao i republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

    „Promist” je pokrenuo pokrenuo proceduru kod Ministarstva zaštite životne sredine da dobije dozvolu za skladište. Na javnoj raspravi Pančevci su se žestoko usprotivili ideji da se na toj lokaciji skladišti opasna materija kao što je veštačko đubrivo. Ozbiljne primedbe izneo je i gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

    Zbog poslovanja u Staklari protiv “Promista” podnete su i dve krivične prijave. Jednu je podneo gradski Sekretarijat a drugu MUP.

    Ministarstvo zaštite životne sredine nije dalo saglasnost na Izveštaj o bezbednosti i Plan zaštite od udesa za skladište veštačkog đubriva koje je kompanije “Promist” podnela za kompleks nekadašnje Industrije stakla u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]