Foto: GU Pančeva
Društvo

PANČEVO: Održano predavanje „Još uvek vozim"

Izvor: 
GU Pančeva Čet, 17/05/2018 - 08:22

U Gradskoj upravi grada Pančeva je u utorak, 15. maja, održano predavanje za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola, na temu bezbednosti mladih u saobraćaju.

Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave i Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije realizuju projekat pod nazivom „Još uvek vozim“. U sklopu projekta predavači, koji su trajni invaliditet stekli u saobraćajnim nezgodama, prenošenjem ličnog iskustva kroz interakciju sa mladima, govore o ozbiljnosti posledica saobraćajnih nezgoda i rizičnim ponašanjima u saobraćaju.

Učenici su imali prilike da kroz predavanje i kratke filmove, koje su im prezentovali Duško Pešić, načelnik odeljenja za prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja i Slaviša Savić, predstavnik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, saznaju više o bezbednosti u saobraćaju.

Ovakav vid edukacije ocenjen je najvišim ocenama i kao takav postao je deo preventivnih aktivnosti usmeren pre svega ka licima koja tek postaju vozači.

 Marketing

Najnovije vesti