Foto: Promo
Kultura

„Evropski omladinski tamburaški kamp” od petka u Peščari

Pančevo, Uto, 19/07/2016 - 12:09
Mirjana Marić Veličković

U periodu od 22. do 31. jula u Deliblatskoj peščari će biti održan „Evropski omladinski tamburaški kamp”.  

Evropski omladinski tamburaški kamp počeo je sa radom 2008. godine u Banja Luci i od tada se održava svake godine u nekoj drugoj državi. Rad u kampu je zamišljen tako što pedesetak svirača između 16 i 27 godina sa eminentnim dirigentima uvežbava zadati program, podiže nivo tehničke obučenosti na tamburi i stiče bitna poznanstva i kontakte.

Učesnici kampa dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije i Češke. Nakon kampa, od najboljih svirača se formira Evropski omladinski tamburaški orkestar, koji gostuje po celoj Evropi i u najboljem svetlu predstavlja lepotu i moć instrumenta koji potiče s ovog podneblja. Organizator je tamburaški centar "Tamburatorijum" Pančevo.

Završni koncert na kome će biti predstavljen pripremljen program zakazan je za 30. jula na platou ispred Kulturnog centra Pančeva i održaće se u okviru Pančevačkog kulturnog leta. 

Najnovije vesti

Sport

Odbojkašice „Dinama" bolje od „Zvezde"

Odbojkašice „Dinama" zabeležile su drugu pobedu u sezonu, pošto su pred svojim navijačima u izuzetno uzbudljivom meču drugog kola savladale ekipu „Crvene zvezde" rezultatom 3:2 (12:25; 25: