• Počeli su „Dani Vajferta”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska manifestacija „Dani Vajferta”, koja se ove godine održava po drugi put, svečano je otvorena u petak, 10. juna, nakon čega su održani koncerti blues bendova Blue Family i Sirova koža. Manifestaciju su zvanično otvorili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i direktor Turističke organizacije Pančevo Branislav Rovčanin.

     

     

    „Lepo je danas biti na mestu gde je davne 1722. godine počelo da se proizvodi pivo u tadašnjoj carevini. Vrlo brzo zahvaljujući Đorđu Vajfertu to pivo je proslavilo Pančevo i otišlo ka svim meridijanima sveta”, rekao je Rovčanin i dodao: „Zahvaljujući svima vama koji ste bili na prošlogodišnjoj manifestaciji, ona je proglašena najboljom novom manifestacijom u Srbiji.”

     

    Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov iskazao je zadovoljstvo da, iako je tek drugi put organizovana, ova manifestacija već nosi simboliku najbolje nove manifestacije u Srbiji u 2015. godini. „Zahvaljujem se organizatorima koji su tematski vrlo ozbiljno osmislili ovu manifestaciju. Manifestacija obrađuje tri oblasti, gde je svaka ponaosob važna za promociju grada Pančeva. Ovde nije primarna samo turistička promocija niti samo kulturno-umetnički deo, koji je i ove godine izuzetno sadržajan, već i treća oblast koja je možda najvažnija za razvoj grada Pančeva, a to je privredna promocija, odnosno promocija zanatstva”, rekao je Pavlov.

    Na Trgu Đorđa Vajferta, priliku da predstave svoja piva imalo je trinaest malih proizvođača zanatskih piva. Svoje proizvode izložili su Baltazar (Pančevo), Crow (Vranovo), Georg W (Pančevo), Kaš (Beograd), Kors (Beograd), Krugher i Brent (Ritiševo), KUM (Majur), Mala Pivara Paunović (Zemun), RazBeerbriga (Bukovac), Sindikat Brewery (Beograd), The Black Turtle (Beograd), Tron (Beograd) i Kabinet (Beograd).

     

     

    Sajam piva biće otvoren i danas od 17h, a uživanje će dodatno obezbediti džez koncerti, kada će od 20:30h nastupati Alex & the Fergusons i Big benda RTS-a sa specijalnim programom „Džez u vreme Velikog rata“.

    M. M. Veličković

     

     

     

    Gradska manifestacija „Dani Vajferta”, koja se ove godine održava po drugi put, svečano je otvorena u petak, 10. juna, nakon čega su održani koncerti blues bendova Blue Family i Sirova koža.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura