• Zlatna plaketa za „Paunović“ na republičkom festivalu u Valjevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle osvajanja zlatne plakete, na pokrajinskom festivalu dečijeg folklornog stvaralaštva, dečiji ansambl viših razreda KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP ostvario je veliki uspeh i na republičkom festivalu koji je održan 17. juna u Valjevu. Stručni žiri visoko je ocenio nastup mladog ansambla Paunovića dodelivši mu 97,33 od mogućih 100 poena, čime ih je svrstao u red tri najuspešnija ansambla kaja su nagrađena zlatnim plaketama. Mladi igrači Paunovića u pratnji narodnog orkestra, predstavili su se Igrama iz Kobišnice, u muzičkom aranžmanu Zdravka Ranisavljevića i koreografiji Dejana Trifunovića.

    Dvanaestu Smotru dečijih folklornih ansambala Srbije organizovao je Savez amatera Srbije. U programu ovog završnog festivala dečijeg koreografisanog folklora predstavilo se 17 ansambala, koji su prošli selekciju na gradskim, regionalnim i pokrajinskim smotrama. Program je održan u dvorani Centra za kulturu Valjevo.
     

    Dok u toku letnjeg raspusta, dečiji ansambli budu odmarali, prvi izvođački ansambl KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo očekuju učešća u programima festivala u Republici Srpskoj, Slovačkoj, Bugarskoj i Rusiji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura