Foto: G. J.
Sport

BADMINTON: Veliki uspeh Pančevaca na Prvenstvu Srbije

Izvor: 
G. J. Sre, 16/05/2018 - 08:11

Na Prvenstvu srbije u badmintonu u juniorskim kategorijama, koje je održano na Adi Ciganliji 12. i 15. maja, pančevački takmičari postigli su veliki uspeh.

U Nacionalnom badminton centru, najuspešniji su bili u kategoriji ispod 13 godina. Prvakinje Srbije postale su Maša Aleksić (BK Pančevo) u singlu i Marija Samardžija (BK Dinamo) u paru s Marom Batar (BK Beograd). Srebrne medalje osvojili su Petar Radonić (BK Pančevo) u singlu i Mihajilo Vig i Vanja Bokan (BK Dinamo) u dublu. Bronzane medalje osvojili su Mihajilo Vig (BK Dinamo) i Miona FIlipović (BK Pančevo) u singlu, kao i Miona FIlipović i Maša Aleksić i Petar Radonić (BK Pančevo) u paru s Markom Mihajlovićem (Zmajevi Kruševac) u dublu.

U kategoriji devojčica ispod 15 godina, Sanja Perić (BK Beograd) osvojila je zlatnu medalju, a Natalija Boharević (BK Pančevo) srebrnu. Sanja Perić je osvojila još dva srebra, i to u kategoriji devojčica ispod 17 godina, kao i u paru s Jovanom Vučetić (BK NS) u kategoriji ispod 19 godina, u kojoj je srebrnu medalju u paru s Đorđem Stepanovićem (BK Beograd) osvojio i Stefan Mijatović (BK Pančevo).

Početkom juna, pančevačke badmintonaše očekuje i seniorsko prvenstvo države, a nakon toga i međunarodni turnir u Novom Sadu.Marketing

Najnovije vesti