• ‚‚Borac“ u baražu za plasman u Vinerštediše Superligu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odbojkaši ‚‚Borca“ su posle prave drame i preokreta došli do pobede kojom su obezbedili plasman na drugo mesto na tabeli Prve lige – mesto koje obezbeđuje braž mečeve za popunu Superlige Srbije. Za plasman u najjaču odbojkašku ligu Starčevci će se boriti sa devetoplasiranim timom Superlige, ekipom ‚‚Klek Srbijašume“. 

    U poslednjem kolu prvenstva ‚‚Borac“ je pobedio ekipu ‚‚Mladog radnika“ u Požarevcu, iako je imao zaostatak od dva seta, rezultatom 2:3 (25:18; 25:22; 22:25; 22:25; 10:15). U prva dva seta Starčevci su svojim greškama i nedovoljno dobrom igrom u završnici setova olako dozvolili protivniku da povede rezultatom 2:0, iako su znali da do željenog cilja i baraža mogu samo ukoliko pobede. Posle ovakvog zaostatka shvatili su igrači ‚‚Borca“ da je vrag odneo šalu i da je vreme da zaigraju najbolje što mogu. Borbenosti nije manjkalo, a ni motiva, pa je povratak mirnoće i strpljenja u redove gostujućeg sastava donelo rezultat. I u trećem, a zatim i u četvrtom setu došli su do zavidne prednosti sredinom seta, koju su iskusno uspeli da zadrže i da dođu do izjednačenja. Peti set je počeo rezultatskom izjednačenošću ekipa, ali je ‚‚Borac“ uspeo da se odlepi i stekne tri (7:4), a zatim i četiri poena prednosti (11:7), što je bilo dovoljno da svojom odličnom igrom, znanjem, kvalitetom, iskustvom i borbenošću dođe do pobede i posle odlične igre u drugom delu sezone (samo jedan poraz) zaslužene borbe za plasman u Superligu. 

    Na kraju sezone ‚‚Borac“ zauzima drugo mesto na tabeli Prve lige, pošto ima isti broj pobeda kao i šampion ‚‚Jedinstvo“ iz Stare Pazove (18 pobeda i 4 poraza), ali su Pazovljani takmičenje završili sa 54 boda, dok Starčevci imaju 51

    Mečevi baraža sa ekipom ‚‚Kleka“ igraju se na tri pobede, a ekipa koja se ove sezone takmičila u Superligi imaće prednost domaćeg terena. Prvi (12. aprila) i treći (19.4.) meč biće odigrani u Kleku, dok će ‚‚Borac“ biti domaćin u drugom susretu koji je na programu 15. aprila. Eventualni četvrti duel biće odigran u Hali sportova na Strelištu 22. aprila, dok će u slučaju izjednačenog rezultata u pobedama, majstorica biti odigrana u mestu pokraj Zrenjanina 26. aprila.

    T.M.

    Odbojkaši ‚‚Borca“ su posle prave drame i preokreta došli do pobede kojom su obezbedili plasman na drugo mesto na tabeli Prve lige – mesto koje obezbeđuje braž mečeve za popunu Superlige Srbije. Za plasman u najjaču odbojkašku ligu Starčevci će se boriti sa devetoplasiranim timom Superlige, ekipom ‚‚Klek Srbijašume“. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]