• Borković peti na Balkanijadi u Moldaviji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Član Orijentiring kluba „OSA“ iz Pančeva Dragan Borković sa Balkanijade u Moldaviji, gde je branio boje Srbije, vratio se kao petoplasirani. Našu zemlju u konkurenciji veterana, osim Borkovića predstavljao je i Zoran Pejčić, dok je u seniorskoj konkurenciji reprezentacija Srbije nastupala  u sastavu Vasilije Ilić i Nenad Đorđević.

    Iako se Borković sa ovogodišnjeg takmičenja vratio bez medalje, Predsednik Orijentirng kluba „OSA“ Miodrag Vidović kaže da je i ovaj plasman veliki uspeh. „Dragan je sva tri dana bio peti. Sam nije bio zadovoljan jer je prošle godine na balkanijadi bio vicešampion. Međutim, izuzetno jaka konkurencija ove godine i par grešaka i loših procena na stazi Borkovića su stajali medalje“, istakao je Vidović.

    Balkanijada u Moldaviji, održana u periodu od 21. do 23. juna, okupila je gotovo sve najbolje takmičare sa starog kontinenta, a četvoročlana reprezentacija Srbije ostvarila je zapažene rezultate u konkurenciji od 328 takmičara, vrativši se sa četiri medalje.

    Orijentiring je sport u kome se takmičari uz pomoć karte i kompasa ili busole, takmiče u veštini orijentisanja u nepoznatom geoprostoru sa zadatkom da za najkraće vreme savladaju stazu ucrtanu na karti i pri tome, zadatim redosledom pronađu određen broj kontrolnih tačaka postavljenih u geoprostoru. Zbog jedinstvenog spoja umnog i fizičkog u jednoj sportskoj grani, orijentiring je uvršten u nastavni plan predmeta fizičko i zdravstveno obrazovanje za osnovnoškolsko obrazovanje.

    Član Orijentiring kluba „OSA“ iz Pančeva Dragan Borković sa Balkanijade u Moldaviji, gde je branio boje Srbije, vratio se kao petoplasirani.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]