Foto: SD „Pančevo 1813"
Kup Srbije u streljaštvu po A programu

Dejan Pešić osvojio srebro, ostali pančevački strelci važne bodove

Pančevo, Pon, 17/10/2016 - 17:53
Tanja Marin

Takmičari Streljačke družine „Pancevo 1813" su započeli novu sezonu gađanja iz vazdušnog sportskog oružja 2016/17. nastupom 12 strelaca na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, po A programu. Ovo takmičenje je održano u nedelju (16. oktobar) u Novom Sadu. Pančevačka družina je bila jedina sa sve četiri moguće ekipe, tačnije sa ženskim i muškim ekipama iz puške i pištolja.

Najuspešniji Pančevac je bio, kao što se i očekivalo, Dejan Pešić, koji je osvojio srebrnu medalju sa visokim rezultatom od 620,6 krugova u konkurenciji seniora iz vazdušne puške. Od njega je bio bolji samo olimpijac Milutin Stefanović iz Kragujevca. Dejan je osvojio i 10 bodova za finalni meč Kupa, koji ce biti održan u februaru 2017. godine, a nakon borbe u još dva kola u Smederevu i Beogradu.

Foto: SD „Pančevo 1813"
streljastvo.jpg

Gabriel Dautović je bio sedmi u konkurenciji seniora sa odličnim rezultatom od 616,7 krugova, koji mu je doneo 4 boda, a 3 boda je osvojila i juniorka Isidora Stojanović sa dobrim rezultatom od 409,7 krugova.

Ženska ekipa u gađanju puškom, u sastavu: Isidora Sojanović (409,7), Marija Aleksić (394,8) i Ivana Vislavski(382,3) iako podmlađena, uspela je da osvoji osmo mesto i 3 boda, a muška ekipa je osvojila 4 boda i sedmo mesto u sastavu: Dejan Pesić (620,6), Gabriel Dautović (616,7) i mladi David Dautović (563,3). Samo dvadeset krugova ih je delilo od pehara za drugo mesto, na koje su navikli sa Vukasinom Josipovićem u sastavu, koji je otisao u inostranstvo, nakon diplomiranja na dva fakulteta.

Foto: SD „Pančevo 1813"
streljastvo.jpg

Pištoljem je najbolja bila Teodora Kljajić koja je osvojila peto mesto sa 361 krugom i šest bodova u kategoriji juniorki i dva boda u seniorskoj konkurenciji. Svi pištoljaši su postigli svoje najbolje rezultate, a Đorđe Jovčević je osvojio sedmo mesto i 4 boda sa 522 kruga u konkurenciji juniora, a Igor Stajčić je osvojio jedan bod za deseto mesto u konkurenciji juniora.

Foto: SD „Pančevo 1813"
streljastvo.jpg

Ekipa pištoljašica u sastavu Teodora Kljajić (361), Ema Pizić (311) i Damjana Stojanović (289) je osvojila treće mesto i 8 bodova (sve su juniorke), a muška ekipa je osvojila 7 bodova za četvrto mesto, u sastavu Jovan Pavlica (512), i juniori Đorđe Jovčević (522) i Igor Stajčić (494).

Naredno kolo Kupa Srbije po A programu biće održano 18. novembra u Smederevu.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.