Orijentiring
Orijentiring: Pančevo open – 9. Kup DIF-a

Dve zlatne medalje za Jelenak

Pančevo, Ned, 16/10/2016 - 17:04
Bratislav Bosnjak

Članovi Planinarskog društva „Jelenak” osvojili su dve zlatne, jedno četvrto i jedno šesto mesto u Narodnoj bašti" na takmičenju u orijentiringu pod nazivom „9. Kup DIF-a”. Ovo je ujedno bilo i prvo orijentiring takmičenje u Pančevu. Dve zlatne medalje od strane takmičara „Jelenka” osvojene su u otvorenoj konkurenciji SZS (sport za sve). Strahinja Vidović je u trci na 1,8km trijumfovao s vremenom 12:55, dok je Jana Majkić u trci na 1,3km stigla prva na cilj s vremenom 13:58. U istoj trci Marko Gligorić je stigao 4. na cilj u vremenu 34:40, dok je Darko Veselinović bio 6. u vremenu 36:42.

Ukupno je oko 150 takmičara prošlo kroz cilj koji su se nadmetali u 29 različitih kategorija, a trka je i bodovana za 12. kolo Prvenstva Srbije u kombinaciji. Najmasovniji, ujedno i najuspešniji klub na takmičenju u Pančevu bio je orijentiring klub "Pobeda" iz Beograda.

– Narodna bašta, „Jelenak” i Pančevo su nam pružili odlično domaćinstvo. Svi uslovi su bili idealni da se organizuje ovo takmičenje i sve je proteklo u najboljem redu. Trka je bila jedna od masivnijih ove godine, koja je organizovana pod pokroviteljstvom Orijentiring saveza Srbije, rekla je za „013 INFO” Irina Juhas, direktor takmičenja.

Naredno 13. kolo Prvenstva Srbije biće organizovano u Šidu.

Oni koji bi želeli da se bave orijentiringom u Pančevu mogu se javiti na telefone: 060 5003 105 i 060 34100 11.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.