Paraolimpijske igre Rio 2016.

Laslo Šuranji osvojio zlato i oborio paraolimpijski rekord!

Pančevo, Pon, 12/09/2016 - 20:55
Tanja Marin

Srpski strelac, Laslo Šuranji, osvojio je zlatnu medalju na Parolimpijskim igrama u trostavu malokalibarskom puškom na 50 metara u kategoriji SH 1. On je tako Srbiji doneo četvrtu medalju, pošto su u toku današnjeg dana tri medalje osvojili naši stonoteniseri. Zlato je pripalo Borislavi Perić-Ranković, dok su bronzana odličja osvojili Nada Matić i Mitar Palikuća. 

Sjajni srpski reprezentativac, od koga se mnogo očekivalo na ovim Paraolimpijskim igrama, pre samo nekoliko dana je izgubio medalju za samo jedan krug, ali mu je to danas izgleda bio dodatni motiv. Prvo je u kvalifikacijama oborio paraolimpijski rekord sa pogođenih 1165 krugova i kao prvoplasirani takmičar prošao u finale. U finalu je ponovo bio sjajan i sa pogođena 453,7 krugova oborio paraolimpijski rekord u finalima i obezbedio najsjajnije odličje.

Drugo mesto pripalo je Abdulu Sultanu Alarjaniju iz Ujedinjeni Arapskih Emirata s rezultatom 451,6 krugova, dok je Izraelac Doron Šaziri osvojio bronzano odličje sa rezulatom od 437,5 krugova.

 Najnovije vesti

Srbija

Nema uglja, Srbiji prete restrikcije

Na deponiji Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu u ovom trenutku nema dovoljno uglja za proizvodnju struje, zbog čega se Srbija u novembru može suočiti sa restrikcijama električne energije,

Sport

Ragbi dan u Starčevu

U nedelju 21. maja Starčevo je bila prestonica srpskog ragbija. Okupile su se četiri generacije ragbista i uveličale ovu sportsku manifestaciju.