• Pančevac Marko Milanović prvak Vojvodine u šahu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Osmogodišnji pančevac Marko Milanović, dvostruki Prvak Vojvodine i dvostruki prvak Srbije, osvojio je i treću uzastopnu titulu prvaka Vojvodine u šahu. Marko je učestvovao u klasi starijih od sebe, do 10 godina.

    Prvenstvo Vojvodine u šahu za takmičare od 8 do 18 godina, održano je od 9. do 13. januara u Subotici  Preko 100 najboljih mladih igrača doputovalo je da odmeri snage i pokuša da se domogne medalje, a oni najuspešniji steći će pravo učešća na Prvenstvu Srbije. 

    Takmičenje je bilo vrlo naporno, igralo se devet kola sa punom tempom igre od 90 minuta za 40 poteza plus 15 minuta po igraču do kraja partije, što govori da je svaka partija trajala po nekoliko sati.

    Sve vreme tokom takmičenja Marko je bio na prvom mestu. Sa samo jednim remijem, iz 9 partija osvojio je 8,5 poena i time potvrdio svoju nadmoć u kadetskom šahu.

    Ovim trijumfom, osim treće titule prvaka Vojvodine, naš mladi sugrađanin obezbedio je učešće i besplatan pansion na narednom Prvenstvu Srbije.

     

    Osmogodišnji pančevac Marko Milanović, dvostruki Prvak Vojvodine i dvostruki prvak Srbije, osvojio je i treću uzastopnu titulu prvaka Vojvodine u šahu. Masrko je učestvovao u klasi starijih od sebe, do 10 godina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]