• Pet pojačanja na startu priprema

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Prvi tim Fudbalskog kluba ‚‚Dinamo“ počeo je pripreme za novu sezonu u kojoj će se takmičiti u četvrtom rangu fudbalskih liga, Banatskoj zoni. U novu sezonu ‚‚brzi voz“ ulazi sa pet novih igrača, ali pošto prelazni rok traje do 31. avgusta sigurno je da će u ‚‚Dinamo“ doći još koji kvalitetan igrač.

    U pauzi između dve sezone pančevački zonaš je angažovao novog trenera, Srđana Živojnova, Pančevca, koji je trenirao prvotimce nekih od najvećih timova Afrike i Jugoistočne Azije, da bi se posle devet godina vratio u redove ‚‚Dinama“. 

    Novi igrači u redovima ‚‚Dinama“ su uglavnom Pančevci, igrači koji su ranije ili igrali u ‚‚Dinamu“ ili drugim pančevačkim klubovima. Iz ‚‚Železničara“ je došao Nikola Tekijaški, igrač koji je prošao kompletnu omladinsku školu ‚‚brzog voza“, a istim putem je krenuo i sada se vratio u ‚‚Dinamo“ dvadesetčetvorogodišnji Milan Nedučić. Povratnik u klub je i Dolovac, Filip Pešterac, koji je prošle sezone nastupao za srpskoligaša iz Vršca. Četvrto pojačanje ‚‚Dinama“ je Marko Stanojković, rođeni Pančevac koji je prošao omladinsku školu OFK ‚‚Beograda“, a u redove ‚‚brzog voza“ dolazi iz prvoligaša ‚‚Sinđelića“. Jedini igrač koji je pred ovu sezonu došao u pančevački klub, a da nije rođen ili da nije započeo igračku karijeru u našem gradu, je Nemanja Nikolić. Ovaj dvadesetšestogodišnjak je prošao omladinske škole OFK ‚‚Beograda“ i Obilića, a u seniorskoj konkurenciji je nastupao u klubovima iz Srpske lige. U ‚‚Dinamo“ je došao iz Fudbalskog kluba ‚‚Brodarac 1947″ sa Novog Beograda. 

    Uprava kluba i sportski direktor Goran Radović odlučila je da sačuva kostur prošlosezonskog tima i velika većina igrača, koja je sa ‚‚Dinamom“ izborila plasman u Banatsku zonu, ostala je u klubu. Jedini igrač koji sledeće godine neće nostiti plavo-beli dres je Slaven Juriša. Jedan od najboljih pojedinaca ‚‚Dinama“ prethodnih godina i najbolji strelac kluba u prošloj sezoni (26 golova) nastaviće karijeru u Poljskoj, pošto je dogovorio saradnju sa Fudbalskim klubom ‚‚Gornik“

    Na startu priprema pojavilo se 27 igrača, 23 su već sada članovi ‚‚Dinama“, a četvorica igrača su na ‚‚probi“, dok će se pet standardnih igrača, zbog privatnih obaveza, za nekoliko dana priključiti pripremama. Pred početak prvog predsezonskog treninga igrači i stručni štab su održali sastanak, na kojem su igračima saopšteni ciljevi kluba u ovoj sezoni. Dugoročni cilj ‚‚brzog voza“ – ulazak u Super ligu, je odavno poznat, a ove sezone plan je da se treću sezonu za redom klub okiti šampionskom titulom. Sportski direktor kluba, Goran Radović, istakao je ovom prilikom da je tim veoma kvalitetan, najkvalitetniji u ovoj ligi i da ih, shodno cilju, interesuje samo prvo mesto na tabeli. On je dodao da će tek za 10 do 15 dana napraviti takmičarsku ekipu sa 22 igrača.

    Fudbalski klub ‚‚Dinamo“ će pripreme za novu sezonu obaviti na pomoćnom i glavnom terenu Gradskog stadiona, a do početka sezone, za sada je sigurno, odigraće pet prijateljskih utakmica. Prvi protivnik će im biti ekipa ‚‚Čukaričkog“ u nedelju, 17. jula, u 18 časova na Gradskom stadionu. Protivnici tokom priprema će biti i ‚‚BSK“ iz Borče, ‚‚Železničar“ i OFK ‚‚Beograd“.

    T. M.

    PANČEVO – Prvi tim Fudbalskog kluba ‚‚Dinamo“ počeo je pripreme za novu sezonu u kojoj će se takmičiti u četvrtom rangu fudbalskih liga, Banatskoj zoni. U novu sezonu ‚‚brzi voz“ ulazi sa pet novih igrača, ali pošto prelazni rok traje do 31. avgusta sigurno je da će u ‚‚Dinamo“ doći još koji kvalitetan igrač.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]