• STONI FUDBAL: Pančevo je bilo domaćin Balkan Kupa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Međunarodno takmičenje u stonom fudbalu održano je tokom vikenda u Pančevu, gde su se u ukupnom plasmanu kao najbolji pokazali takmičari iz Bugarske.

    Domaćin finalnog Balkan Kupa ove godine bila je Srbija, koja je posle Hrvatske i Slovenije dobila priliku da ugosti velika imena ovog sporta. Gosti su bili takmičari iz Hrvatske, Slovenije , Bugarske, a dočekali su ih naši stonofudbaleri. Takmičenje se sastojalo iz više disciplina, a kao najbitnije bile su discipline samostalnog igranja, igranja u parovima i reprezentativnog, jer bodovi iz ovih disciplina važe za međunarodnu ITSF rang-listu sezone 2016.

    Na reprezentativnom takmičenju Srbija je blistala i odnela pobedu nad Bugarskom rezultatom 41: 38.

    Bugari imaju mnogo bolji rezultat od nas, jer je kod njih ovaj sport razvijeniji, idu na više turnira, a jedan njihov igrač je čak u prvih 100 na svetu. Ipak, ovoga puta mi smo bili bolji, a kraj igre je bio presudan. – rekao je za Blic Sima Šarik, jedan od takmičara iz Srbije.

    U pojedinačnom takmičenju Šarik je osvojio 7. mesto, a prvo i drugo mesto odneli su Bugari. Oni su dominirali i u dublu i osvojili su prvo mesto, a drugo mesto zauzeli su Hrvati. U ovoj disciplini mi smo bili 12, a predstavljali su nas takmičari Nikola Desić i Nebojša Kovačević. Najbolji takmičari dobili su nagrade, a naši predstavnici nadaju se i odlasku u Hamburg sledeće godine.

    Ako budemo imali sredstava voleli bi da odemo u Hamburg, a pokušaćemo da se spremimo da bi bili što bolji. – istakao je Šarik.

    Međunarodno takmičenje u stonom fudbalu održano je tokom vikenda u Pančevu, gde su se u ukupnom plasmanu kao najbolji pokazali takmičari iz Bugarske.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]