• 12 GODINA RADA I INFORMISANJA

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

    Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice je prikladnim kulturno-umetničkim programom, u Domu kulture „Kočo Racin“ u Jabuci, 10. decembra obeležio 12 godina postojanja.

    Program su pripremili učenici OŠ „Goce Delčev“ iz Jabuke koji pohađaju nastavu iz predmeta Makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture i najmlađi članovi udruženja „Vardar-Kačarevo“. Oni su recitovali, pevali i glumili.

    Na svečanosti su prisustvovali predstavnici makedonske ambasade, članovi Nacionalnog saveta, predstavnici makedonskih udruženja u Srbiji, roditelji i žitelji Jabuke. Pored njih, bili su prisutni i Dušan Jovanović, predstavnik pokrajinske vlade, Slobodan Ilić, predsednik mesne zajednice Jabuka, Milosav Urošević, direktor škole „Goce Delčev“, Mirjana Zagorac, direktorka Doma kulture „Kočo Racin“, Viktor B. Šećerovski, direktor novinsko-izdavačke ustanove „Makedonski informativni i izdavački centar“ i mnogi drugi.

    Želje za uspešan rad i čestitke za postignute uspehe su pored drugih uputili i Irena Višinska Bužarovska, u ime ambasade u Beogradu i gradonačelnik Saša Pavlov, u ime Grada Pančeva.

    Sa radom i uspesima Nacionalnog saveta, postignutim u 2016. godini, prisutne je upoznao predsednik, Borče Veličkovski, koji je istakao da je veći deo aktivnosti ove ustanove i svih udruženja i asocijacija bio posvećen obeležavanju 70-godišnjice doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu. Jedan od najznačajnijih događaja koji je obeležio ovu godinu je prema Veličkovskom bila poseta Pančevu predsednika Republike Srbije i Republike Makedonije.

    -Sa ciljem da se održi kontinuitet i da se stalno poboljšava kvalitet medija, u prethodnih 10 godina se radilo sa entuzijazmom. Rezultati zavise od mnogih faktora, ali oni koji rade za ove medije zaslušuju priznanje za upornost i požrtvovanost, istakao je Viktor B. Šećerovski.

    Za doprinos u radu i afirmaciju Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji dodeljena su priznanja i nagrade najaktivnijim i najuspešnijim institucijama i pojedincima u 2016. godini.

    Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice je prikladnim kulturno-umetničkim programom, u Domu kulture „Kočo Racin“ u Jabuci, 10. decembra obeležio 12 godina postojanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija