Četvrtak, 31. Mart 2016 - 20:00

Promocija knjige “Neil Young – Teško izvojevan mir: san jednog hipika” i koncert benda LVC’z

knjiga

 

U četvrtak, 31. marta od 20h u dvorani „Apolo” Doma omladine biće održana promocija knjige „Neil Young – Teško izvojevan mir: san jednog hipika” i koncert benda LVC’z (Ex Baš Čelik). Ulaz je slobodan.

Razgovor o knjizi vodiće Vule Žurić, književnik, Momčilo Rajin, rok kritičar, Aleksandar Šurbatović, urednik izdavačke kuće „Dereta“ i Ivan Umeljić, poštovaoc lika i dela Neil Young-a.

Legendarni muzičar i tekstopisac Neil Young ovim iskrenim i duhovitim memoarima vodi nas na gitarsko, hipnotičko putovanje kroz svoju karijeru koja traje više od 40 godina. Teško izvojevan mir sumira uspone i padove ovog jedinstvenog umetnika. Naročitu vrednost ovoj knjizi daje to što nije jedna od onih autobiografija rok zvezda na koje smo navikli.

Budući da ju je pisao Young lično, bez ghostwritera, ona je u stvari zbornik refleksija o ljubavi, muzici, drogama, porodici, a uz sve to dočarava i uzbudljive trenutke njegovog života: detinjstvo u Kanadi, učešće u rok bumu šezdesetih kao član bendova Buffalo Springfield i Crosby, Stills, Nash & Young i Crazy Horse, politički i ekološki aktivizam, kao i mnogobrojne lične izazove…

Svoju životnu priču Young nam ne pripoveda hronološki. Kroz opušteno ćaskanje s čitaocem, on pravi skokove: od vožnje u već legendarnom „Mortu”, preko projekta PureTone, do idiličnih trenutaka s porodicom na ranču Broken Arrow. Intimni ton ove knjige stvara utisak koji najbolje opisuje The Houston Chronicle: „Ovo je priča koju vam pripoveda dobar prijatelj u mračnom baru, uz pivo, tekilu i vrhunsku muziku iz džuboksa.”

Maksima Gorkog 6
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 31. Mart 2016 - 20:00