• Istraživanje: Mladi u Srbiji imaju veru u svetlu budućnost, veruju porodici

  Većina mladih u Srbiji ima želju za napredovanjem, srećni su i imaju veru u svetlu budućnost, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Centar za slobodne izbore i demokratije (CeSID).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Istraživanje: Mladi u Srbiji imaju veru u svetlu budućnost, veruju porodici
  Foto: Unsplash

  Većina anketiranih na pitanje o odnosu sa roditeljima, navela je da se sa njima slaže iako im se mišljenja ponekad razlikuju, dok je četvrtina navela da se veoma dobro slaže sa roditeljima.

  Istraživanje je pokazalo i da na važne odluke mladih najveći uticaj imaju roditelji, i to podjednako i otac i majka, a na pitanje o finansijskoj situaciji najveći broj mladih odnosno njih 34 odsto se izjasnio da može da priušti skupe stvari, ali ne previše skupe, dok je nešto manji broj njih (32 odsto) naveo da u njihovim domaćinstvu mogu da priušte hranu, odeću i obuću, uz malu uštedu, ali da ne mogu da priušte skuplje stvari kao što su frižider, TV i slično.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]