• Kako da proverite koje podatke Srbija ima o vama?

  Kancelarija za IT i eUpravu objavila je uputstvo za građane koji žele da provere koje njihove podatke država poseduje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kako da proverite koje podatke Srbija ima o vama?
  Foto: Pixabay

  „Da li ste znali da na Portalu eUprava možete da izvršite uvid i proveru svojih podatka koji se vode u okviru Centralnog registra stanovništva? Provera podataka koje Republika Srbija poseduje o vama je važan korak u zaštiti privatnosti i obezbeđivanju odgovornog korišćenja vaših ličnih informacija od strane državne uprave“, navela je Kancelarija na Instagramu.

  Kako su naveli, sekcija Moji podaci na portalu eUprava omogućava građanima uvid u sve lične podatke koji se nalaze u različitim državnim registrima, kao što su Centralni registar stanovništva, Centralni registar obaveznog zdravstvenog osiguranja, registrima PIO fonda, Poreske uprave i druge državne evidencije.

  „Zbog visokog stepena zaštite, za pristup ovoj usluzi neophodno je da ste prijavljeni putem mobilne aplikacije ConsentID“, naveli su oni.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]