• Protest studenata u Beogradu, blokada raskrsnice u Kneza Miloša

  Grupa studenata i građana koji učestvuju u protestima tražeći ponavljanje izbora za koje tvrde da su „pokradeni“ protestovala je ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Pošto je istekao njihov rok da se odobri uvid u birački spisak, blokirali su ulaz u zgradu ministarstva, a zatim krenuli u blokadu raskrsnice Birčaninove ulice i Kneza Miloša.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Protest studenata u Beogradu, blokada raskrsnice u Kneza Miloša
  Foto: Pixabay

  Okupljanje i jednočasovni protest u organizaciji studenata, kojem prisustvuju i predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“, počeo je oko 11 sati ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

  Na protestu studenti su ponovili svoje zahteve i naveli zakone za koje tvrde da su prekršeni tokom izbornog procesa.

  Budući da je istekao rok koji su postavili za odobrenje uvida u birački spisak, blokirali su ulaz u zgradu ministarstva. Dva sata kasnije, krenuli su u blokadu raskrsnice Birčaninove ulice i Kneza Miloša, u centru Beograda.

  Protestu se pridružila i grupa studenata iz Novog Sada.

  Studenti su prethodno najavili da će se, kada dođe još ljudi, odvojiti u dve kolone i blokirati dve lokacije u gradu koje nisu otkrili zbog, kako je ranije navedeno, bezbednosti.

  Načelnik Uprave policije Ivica Ivković poručio je da se blokada državnih institucija i mostova “neće tolerisati“.

  Protesti dela opozicije, studenata i građana zbog navodnih neregularnosti na izborima počeli su u ponedeljak, 18. decembra i održavani su ispred Republičke izborne komisije (RIK). Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ zatražili su poništavanje izbora na svim nivoima zbog, kako tvrde, izborne krađe.

  U sinoćnom protestu na poziv liste „Srbija protiv nasilja“ procesuirano je 38 osoba, a osam policajaca je povređeno, od kojih su dvojica teže povređena.

  Tokom nekoliko sati, učesnici protesta bili su okupljeni oko Skupštine Beograda, a predstavnici SPN-a pokušali su da uđu u zgradu i sa balkona se obrate građanima.

  Intervenisala je policija, a bačen je i suzavac na okupljene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija