• Ugovori za više od 7.000 mladih kroz program „Moja prva plata”

  Četvrti put zaredom završava se program za mlade „Moja prva plata“, a već početkom januara 2024. biće zaključeni ugovori za više od 7.000 mladih koji će na taj način započeti proces sticanja svog prvog radnog iskustva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ugovori za više od 7.000 mladih kroz program „Moja prva plata”
  Foto: Pixabay

  Kada su u pitanju mladi, sa oko 20 lokalnih samouprava, početkom godine u tri odabrane filijale Nacionalne službe za zapošljavanje počinje i inovativni program „Garancija za mlade”, koji finansira EU u vrednosti od 5,5 miliona evra, u koji će biti uključeno 4.520 mladih, primarno iz tzv. NEET populacije (mladi koji nisu zaposleni, niti su u procesu obrazovanja ili obučavanja).

  Kako je istakao Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, mnogi privredni sektori su suočeni sa ozbiljnim nedostatkom radne snage. Na evidenciji NSZ-a je oko 35 lica bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, zbog čega im je neophodna podrška kroz ulaganja u obuke, pogotovo za teže zapošljive kategorije, kako bi se uspešno prilagodile promenama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]