Društvo

Dvojica ginekologa iz Pančeva među najboljima u Srbiji!

Pančevo, Sub, 07/12/2019 - 08:36
Gordana Lazar


Portal "Bebac" sproveo je veliko istraživanje u kom je učestvovalo više od 12 000 mama. One su u tom istraživanju (anonimno) podelile svoja iskustva sa porođaja i odgovorile na više od 70 pitanja.

Ocenjivani su lekari, babice, prijem, podrška na porođaju, porođaj, uslovi boravka, dostupnost lekara posle porođaja, podrška dojenju, podrška mami i bebi i opšti utisak.

Ukupna ocena Opšte bolnice Pančevo (4.13) plasirala ju je na četvrto mesto u grupi srednjih porodilišta. Na prvom mestu je KBC Dragiša Mišović (4.47), a na 19. mestu je KC Niš (3.07). Inače, ispitanice su pančevačkoj bolnici najvišu ocenu dale u kategoriji "podrška na porođaju" (4.73), a najmanju ocenu dobila je zbog "uslova boravka" (3.31). Kategorija "podrška dojenju" ocenjena je sa 3.67. Detaljnije rezultate pogledajte ovde.

Prema rezultatima istraživanja "najbolju podršku na porođaju" pružaju Betanija (Novi Sad), Opšta bolnica Paraćin i Opšta bolnica Pančevo.

Među 20 najboljih ginekologa u Srbiji našla su se dva ginekologa iz Pančeva:  dr Goran Gavrilović (među najboljima u Vojvodini) i dr Dragoslav Vuković (među ginekolozima koji ne rade u porodilištu, ali na najbolji način vode trudnoću budućim mamama) 

Ono što mame ipak zameraju jeste nedovoljno osoblja, nedostupnost lekara i babica nakon porođaja,  usled čega, kako one smatraju, nisu dobile adekvatnu podršku kada je upitanju boravak u porodilištu nakon porođaja, informisanost od strane lekara, podršku oko dojenja i nege bebe. (Bebac)

Lekari (4.32) i babice (4.21) ocenjeni su visokim ocenama.

Ovo je 20 najboljih ginekologa u Srbiji

Ovo su najbolja porodilišta u Srbiji

 
MarketingNajnovije vesti