• PANČEVO: Od Inicijative „Odbranimo Teslu“ dva nova senzora za merenje kvaliteta vazduha u gradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Članovi Inicijative „Odbranimo Teslu“ instalirali su i pustili u rad dva nova senzora za merenje kvaliteta vazduha i koncentracije PM 2,5 i PM 10 čestica na lokacijama na kojima do sada nije postojalo stalno merenje – na Teslli i na Misi.

    Kvalitet vazduha možete pratiti na sledećem linku: odbranimoteslu.info/aqi

    Kako su iz inicijative saopštili, Indeksiranje zagađenja vazduha u realnom vremenu se vrši prema evropskoj AQI skali.

    Senzori su donirani i instalirani u okviru inicijative za širenje građanske mreže za monitoring vazduha koju je pokrenula Beogradska otvorena škola, a pomoć u pronalaženju lokalnih partnera je pružila Eko straža

    –  S obzirom na to da svi znamo da je pančevački vazduh opasan za disanje i da Grad Pančevo hoće da nam uništi i ovo malo zelenila koje nas štiti od zagađenja, dužnost nas građana je da se usprotivimo svakoj lošoj nameri i da se borimo za svoje pravo na kvalitetan vazduh! Merenjem želimo da dodatno skrenemo pažnju na problem zagađenja vazduha u našem gradu, a na dugoročnom planu utičemo na donošenje mera koji bi doprineli rešavanju ovog problema, upozoravaju iz Inicijative „Odbranimo Teslu“.

     

    Članovi Inicijative „Odbranimo Teslu“ instalirali su i pustili u rad dva nova senzora za merenje kvaliteta vazduha i koncentracije PM 2,5 i PM 10 čestica na lokacijama na kojima do sada nije postojalo stalno merenje – na Teslli i na Misi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]