Gradska uprava
Društvo

PANČEVO: Počinje elektronska dostava rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu

Izvor: 
013info Uto, 19/05/2020 - 12:23

Od ponedeljka, 18. maja, rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu počinju elektronski da se dostavljaju korisnicima Portala eUprava.

Građani Pančeva koji imaju otvorene naloge na Portalu eUprava rešenja kojim se utvrđuje porez na imovinu fizičkih lica dobijaju elektronski, navodi se na gradskom sajtu.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu uspostavila je novu uslugu registrovanim korisnicima Portala eUprava – elektronsku dostavu (eDostava) rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu u Jedinstveni elektronski sandučić na Portalu. Naime, korisnici Portala eUprava, u skladu sa Zakonom o elektronskoj upravi i Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, počinju da dobijaju ova rešenja elektronskim putem, dok oni koji nisu korisnici nastavljaju da dobijaju rešenja u fizičkom obliku preko javnog poštanskog operatora.

Prilikom pripreme rešenja za elektronsku dostavu Kancelarija za IT i eUpravu vrši elektronsko pečatiranje (elektronsko potpisivanje u svojstvu pravnog lica) ovih dokumenata, što predstavlja značajnu automatizaciju i optimizaciju rada javne uprave i po prvi put primenu elektronskog pečata (elektronskog potpisa pravnog lica) u javnoj upravi. Ovom uslugom se u potpunosti digitalizuje rad lokalnih poreskih administracija od elektronske prijave poreza na imovinu, elektronskog generisanja i dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu, do mogućnosti elektronskog plaćanja poreza.

Korisnici Portala eUprave mogu izborom odgovarajuće opcije na Portalu da dobijaju obaveštenje o pristiglom rešenju u Jedinstveno elektronsko sanduče putem SMS poruke ili elektronske pošte.

Za sve informacije o eDostavi rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu možete se obratiti na [email protected]
MarketingNajnovije vesti