Foto: GU Pančevo
Društvo

PANČEVO: Sastanci za sve kojima je potrebna podrška u započinjanju ili razvoju poslovnih delatnosti

Izvor: 
013info Sre, 01/12/2021 - 14:07U okviru realizacije aktuelnog prvog projektnog ciklusa u Pančevu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa”, nemačka organizacija Help najavila je informativne sastanake za sve kojima je potrebna podrška u započinjanju ili razvoju poslovnih delatnosti.
 
Za sve zainteresovane, prvenstveno nezaposlene, održana je prezentacija projekta, danas 01. decembra 2021. godine, u 11 časova, u Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva. Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, prisustvovao je prezentaciji u vezi sa aktuelnim projektom i tom prilikom najavio sledeći sastanak, koji će se održati u sredu, 08. decembra 2021. godine, u 11 časova, takođe u Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva i naglasio da su se prezentacije, na kojima su dostupne detaljne informacije o projektu, načinu i uslovima prijavljivanja, kao i prijavni formulari za konkurisanje, održale već u naseljenim mestima Jabuci i Omoljici.
 
Podrška u okviru Help-ovog programa, biće pružena onim licima koja zadovolje socijalne i ekonomske kriterijume. Kriterijumi omogućavaju selekciju realnih i održivih malih biznisa, kojima će kroz projekat biti pružena podrška u opremi u vrednosti od oko 2.000,00 i 3.600,00 evra, paket poslovnih obuka (biznis plan, marketing i menadžment), stručne obuke za relevantne delatnosti i savetodavna stručna podrška unapređenju razvoja malih biznisa, saopšteno je na sajtu grada.
 
Projekat finasira Vlada Švedske, preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju - Sida, a sufinansira Grad Pančevo sa 21.240,00 evra. Ukupna vrednost projekta koji će se sprovesti u Pančevu iznosi oko 75.000,00 evra i ovim sredstvima biće podržano ukupno 33 mala biznisa u oblastima zanata, usluga i poljoprivrede.MarketingNajnovije vesti