logo
Društvo

Pojačan rad u Sektoru naplate putarine JP „Putevi Srbije“ tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika

Pančevo, Čet, 28/04/2016 - 10:22
Mirjana Marić Veličković

JP „Putevi Srbije” Vas obaveštava da će Sektor naplate putarine tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

Radi bržeg protoka vozila, sprečavanja zastoja i efikasnijeg obavljanja poslova, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica će biti u funkciji 24 časa dnevno, bez minuta pauze, zbog čega je povećan broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe kako bi se eventualni iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Na vidljivim mestima su postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, pored srpskog jezika napisana još i na engleskom, nemačkom i turskom jeziku. Inkasantima je obezbeđeno dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na auto-putevima biti obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama. Plaćanje putarine se može obaviti u dinarima (ako su vlasnici vozila sa domaćim i stranim registarskim tablicama), u evrima (ako su vlasnici vozila sa stranim registarskim tablicama), platnim karticama i elektronskom naplatom putarine (TAG uređajem, bez zaustavljana).

Na našim auto-putevima je sve popularnija elektronska naplata putarine koja omogućava vozilima prolazak kroz naplatnu stanicu bez zaustavljanja. Na svim većim naplatnim stanicama u Republici Srbiji postoje posebne i naplatne trake za korisnike elektronske naplate putarine.

Prodaju i dopunu TAG uređaja JP „Putevi Srbije“ organizuje sa jednog mesta, preko mreže svojih distributera, a to su benzinske stanice NIS Gasprom, OMV, poslovnice AMSS i Tehnokopa. Prodaja i dopuna uređaja se vrši na 50 prodajnih mesta koji se nalaze duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima.Marketing

Najnovije vesti