• Skener ponovo radi!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Nakon pet meseci kvara skenera koji je nastao zbog preopterećenosti kada je otkazala cev koja je zamenjena 2014. godine, skener u pančevačkoj bolnici je ponovo u funkciji. Ovu informaciju za portal 013info potvrdila je načelnica radiologije dr Branka Vujasinović. 

    U decembru mesecu je direktor bolnice dr Nebojša Tasić najavio je tender za popravku aparata, koji je održan 28. decembra za izbor ponuđača za izvođenje popravke na skeneru, koja je koštala oko osam miliona dinara. On je tada rekao: „Iz Pokrajine bi uskoro trebao da stigne i neophodan novac. Nakon sprovedene javne nabavke postoji rok od petnaest dana za eventualne žalbe, a još nekoliko dana je potrebno za montiranje nove cevi”, što je ukazivalo da će popravka biti izvedena do kraja januara. 

    Kako smo pisali i pre mesec dana, problem neće biti u potpunosti rešen s obzirom da je skener u pančevačkoj bolnici jedini uređaj takve vrste u južnom Banatu kojem gravitira 400.000 ljudi. Aprat se zbog toga kvario najmanje šest puta, a na njemu je za četiri godine obavljeno 15.000 pregleda, od dozvoljenih 10.000. Rukovodstvo pančevačke bolnice je Pokrajini, koja je osnivač ustanove, više puta ukazivalo na taj problem, ali do sada nadležni nisu reagovali. Direktor bolnice je tada rekao da je jedino rešenje nabavka još jednog skenera za Opštu bolnicu Pančevo, kao i za zdravstvene ustanove u Kovinu i Vršcu. 

    Prilikom posete našem gradu u oktobru, Vesna Kopitović, pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, najavila je da će sledeće godine bolnice u Pančevu i Vršcu dobiti nove skenere.

       

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo