Apotekari
Društvo

Zaposleni u Apoteci Pančevo će ponovo na protest u Beograd

Pančevo, Pet, 30/09/2016 - 12:14
Vladimir Đoković

PANČEVO, 30. septembar – Zaposleni u Apoteci Pančevo najavili su da će u ponedeljak protestovati ispred Ministarstva zdravlja u Beogradu, a zatim i prošetati do zgrade Vlade Srbije. Pozvali su i kolege iz drugih državnih apotekarskih ustanova da im se u protest priključe – rekao nam je Borko Bojić, predsednik sindikata u Apoteci Pančevo.

– Na protest idemo da bi nadležne podsetili da se naša situacija nije popravila. Poslednja plata nam je isplaćena tokom leta, a reč je martovskoj plati. Krajem septembra nam ističu zdravstvene knjižice, pa ćemo biti u apsurdnoj situaciji da mi bez zdravstvenih knjižica proveravamo da li pacijenti imaju overen taj dokument. Do sada nam je grad obezbeđivao markice za javni prevoz, a sada je i to dovedeno u pitanje, objašnjava situaciju Borko Bojić.

Zaposleni u gradskoj apoteci rade skraćeno radno vreme. Pre nekoliko meseci imali su problem i sa isključenjem električne energije, ali je to nekako rešeno. Računi Apoteke Pančevo blokirani su od početka godine, a u nekoliko navrata poverioci su preko izvršitelja i plenili robu Apoteka Pančevo. Radnici Apoteke Pančevo tokom ove godine imali su brojne proteste u Pančevu i nekoliko u Beogradu.

U ponedeljak će za Beograd krenuti u 10 sati, a protest ispred Ministarstva zdravlja Borko Bojić najavljuje za 11 sati.Marketing

Najnovije vesti